dijous, 9 de maig del 2013

Garden Wars

Els ocells canten i els dies es fan llargs...es repira pau...pau? No, aquí hi ha violència.

Fa uns dies vaig reportar la meva intenció de no utilitzar insecticides, ni tan sols ecològics, per combatre la plaga de pugó que assotava les camamilles.

Doncs les camamilles segueixen vives, i tot i que encara hi ha molt pugó, no n'hi ha tant com abans... Per altra banda he observat la presència d'uns insectes de la forma d'un ou aplanat. Aquests insectes semblen maldestres, però podrien ser la resposta a aquesta baixada de la població de pugó. He observat formigues atacant-los i fent-los caure camamilla avall per defensar els seus ramats de pugó.

Insecte no identificat. De forma ovalada. A la seva dreta i desenfocades, hi ha dues formigues. Es troben en tija de camamilla.

Formigues (2) atacant l'insecte ovalat.

No he vist directament aquests insectes ovalats menjant pugó, però el que és cert és que la infestació seriosíssima que hi havia de pugó ara s'ha convertit en un atac moderat, amb molts menys pugons.

Per altra banda, el depredador del dia, i que no he pogut retratar per desgràcia, ha estat una fantàstica libèl·lula d'uns 6-7 cm que s'havia repenjat a la tija corbada d'una planta de blauets. Preciosa. I...una libèl·lula a Barcelona!!! Increïble! Llàstima de foto que se m'ha escapat.

Aquests panorames m'animen encara més a seguir no utilitzant insecticides, ni tan sols ecològics com el NEEM o sabó potàssic. De moment l'únic a què he recorregut ha estat al sofre per mantenir a ratlla l'aranya roja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada