diumenge, 21 d’octubre del 2012

Diversitat vegetal concentrada!

A la terrasseta 2, de poc més de 3 m2 de superfície, hi tinc molta diversitat vegetal. Això és el resultat de cultivar-hi i deixar-hi florir i granar plantes força autòctones com la farigola, sajolida, la maduixera de bosc, camamilla, alfàbrega... Fins i tot els enciams germinen espontàniament si se'n deixa espigar algun.

Aquest petit test va estar a la intempèrie durant l'estiu i s'hi van acumular espontàniament llavors diverses que les plantes que hi mantinc anaven alliberant de manera natural. Ara, amb les pluges s'ha mullat tot i s'hi veuen plançons d'alfàbrega (ideal per a fer pesto, cultivo la varietat Genovesa de fulla ampla), anet (ideal per a condimentar escudelles i acompanyar el salmó fumat) i menys visibles, la sajolida (molt bona per acompanyar plats de mongetes) i tampoc gaire visible, una menta. També s'aprecien algunes fulles seques que s'estan compostant de manera natural, així el substrat s'està enriquint sense que jo faci cap mena d'esforç, tal com passa a la natura, però aquí a microescala.

Això és una petita jardinera ubicada a la mateixa terrasseta. Aquí hi ha germinat espontàniament: caps blancs (planta ideal per atraure depredadors naturals d'insectes herbívors, com les mosques sírfides), camamilla i maduixera de bosc. Aquí la meva única feina consisteix en pensar què vull que hi sobrevisqui perquè és obvi que en tan poc espai no hi poden sobreviure bé totes. Aquí segurament es donarà prioritat a la maduixera de bosc, i es respectarà alguna planta de caps blancs i alguna de camamilla per atraure pol·linitzadors per a les maduixeres. Aquesta jardinera es troba en una zona relativament ombrívola i propensa a l'oïdi (la camamilla el sol patir), que de moment no ha fet acte de presència a les meves dues terrassetes.

Aquesta jardinereta, molt petita, es troba en una zona més assolellada que la darrera (però separada d'ella només 1 metre). Aquí hi ha un julivert arrissat de la varietat Mooskrause que aquest estiu ha aguantat com un campió condicions de molta sequedat. I hi han germinat de manera espontània diverses plàntules: morritort (herbeta de bon contingut en vitamina C, bona per acompanyar amanides), alfàbrega, camamilla i poliol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada