diumenge, 14 d’abril del 2013

Violers

I els violers (Mathiola incana) estan en ple esplendor aquest abril. Aquest any només he sembrat violers de flor lila de llavors recollides l'estiu passat...però està clar que les abelles, sírfids i altres pol·linitzadors la primavera passada van decidir mesclar-me els gens... A la foto d'aquí a baix, a l'esquerra hi ha un violer de flor clarament rosa i no pas lila.


A la foto s'aprecien en primer pla les dues inflorescències de color lila. La de l'esquerra és de flor senzilla, menys vistosa, però fèrtil i de la qual podré treure llavors per a l'any que ve. I la de la dreta és de flor doble, molt més espectacular (quan creixi més...) i molt més olorosa, però estèril, de la qual no treus llavors.

Aquesta és la planta de flor rosa. El seu pare era de flor lila, però a la vora hi havia plantes de flor rosa...i abelles...

I aquesta ha sortit d'un color preciós. Sembla com si fos una barreja en si de color rosa i color lila. Com si els dos gens ROSA i LILA s'expressessin tots dos al 50%, com a codominants.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada